Welke studenten laptop is het beste voor jou?

Published on 14 januari 2020

Als student mag een laptop niet ontbreken aan je arsenaal om je tentamens en scriptie te tackelen. Maar waar moet een laptop voor jou aan voldoen? Wil je met specifieke software werken of moet hij juist makkelijk zijn om mee te nemen in je tas? Hier vind je advies over welke laptop jij voor je studie nodig hebt.

School Laptop - Verslagen typen en aantekeningen maken

Als student wil je graag tijd overhouden voor dingen naast studeren. Kies daarom bij een Windows laptop met een SSD en minimaal een Intel Core i3 processor als je hem gebruikt voor niet al te zware taken, zoals verslagen typen en presentaties maken. Of kies voor een SKIKK Grreen of SKIKK Air als je enkel verslagen typt en presentatie in elkaar zet. Daar zijn deze laptops snel genoeg voor: zo'n laptop start in 15 seconden op en heeft genoeg rekenkracht om te multitasken en zelfs het spelen van sommige games of het bewerken van foto's.

Bekijk alle studenten laptops

Laptop voor Videobewerking en 3D toepassingen

Voor het echte zware werk kies je voor minimaal een Intel Core i7 processor. Hiermee hoef je niet bang te zijn dat je laptop snel langzaam wordt en ga je probleemloos aan de slag met videobewerking en zware berekeningen. Heb jij je laptop nodig voor bijvoorbeeld 3D rendering en CAD toepassingen, kies dan voor een dedicated videokaart. Kun je ook nog een potje gamen na het studeren.

Bekijk alle laptops voor videobewerking

Lichte laptop voor onderweg om makkelijk mee te nemen

Als je elke dag van huis naar de collegezaal naar de bibliotheek zoeft, wil je geen grote, zware laptop meenemen. Kies daarom voor een laptop van maximaal 15 inch, zodat hij makkelijk in je tas past. Tegenwoordig zijn veel laptops al dunner en lichter dan een paar jaar geleden, maar toch raden wij aan om voor een laptop te gaan die lichter is dan 1 kg. Zo voorkom je dat je je een ongeluk tilt en neem je jouw laptop overal zonder problemen mee naartoe.

Bekijk alle laptops voor onderweg