Klanten aan het woord: SKIKK 17LU70 Review

Geplaatst op 30 oktober 2020

Bij SKIKK zijn we natuurlijk trots op onze producten en dat willen we dan ook graag vertellen. Maar wie kunnen nou beter over SKIKK en haar producten vertellen, dan onze eigen klanten.

Daarom plaatsen we regelmatig artikelen met reviews en ervaringen van onze klanten. Deze keer is jvandemerwe aan de beurt welke onlangs een review plaatste op Technologie nieuws website Tweakers.

 

De aangame verrassing uit Kampen

Review door: jvandemerwe

Product: SKIKK 17LU70

 

Pluspunten

  • plat design
  • beeldscherm
  • zelf samenstellen
  • compatibel met Ubuntu
  • standaard 16Gb intern geheugen
  • energie zuinig
  • DVD speler (ondanks plat design)
  • USB-C aansluiting

Minpunten

  • maar 1 USB 3.2 aansluiting
  • 2 USB 2.0 aansluitingen

Eindoordeel

Score: 5 sterren

 

Ik had besloten om een SKIKK aan te schaffen nadat ik bij Dell (mijn eigen merk) niets kon vinden binnen mijn budget met de gewenste specificaties. Maar ook in het kader van "Support your local market" tijdens corona besloot ik voor SKIKK te gaan (wat in mijn dialect "plezier" betekent).

De laptops van SKIKK worden bijna bij ons om de hoek gemaakt in Kampen en de specificaties en de aangeboden ondersteuning zijn indrukwekkend.

Extra koopimpuls was dat ik de laptop kon samenstellen naar mijn wensen (besturingssystem, meer geheugen, meer schijf, ja zelfs de koelpasta).

Desondanks was ik sceptisch, mede omdat het een flinke investering is en ik de laptop professioneel gebruik en in al die jaren eigenlijk alleen met Dell of HP heb gewerkt. Tevens weet ik uit ervaring dat ik mogelijk tegen compatibiliteitsproblemen kon aanlopen.

Dat laatste was achteraf onterecht, na de Ubuntu installatie werkte alles zoals gehoopt. Zelfs de op de wireless kaart geïntegreerde Bluetooth bleek na een update ook probleemloos te worden herkend.

De eerste indruk is dat ik zeker niet teleurgesteld ben. Ik heb de laptop sneller ontvangen dan verwacht, heb er vervolgens Linux opgezet en alles draaide zonder enig probleem en volgens verwachting.

Het toetsenbord is naar mijn smaak wel een beetje "kermisachtig" met de verschillende kleuren maar daar zal ik wel aan wennen.

In Ubuntu was standaard de backlight altijd aan en niet wijzigbaar. Ik had dus permanent een blauwe backlight. Dit heb ik met wat aanwijzing van een SKIKK medewerker kunnen oplossen. (zie ook de afbeeldingen).

Ik gebruik Pop.OS (een op Ubuntu gebaseerde Linux) en heb middels onderstaande link de backlight aan de de bijbehorende functie toetsen kunnen toewijzen. Ik heb gewoon gevolgd wat er in dit artikel is uitgelegd.

https://shkspr.mobi/blog/2020/05/configuring-pop_os/

De specificaties zijn indrukwekkend. Een Intel Core I7 10e generatie en standaard een 500Gb SSD welke ook naar wens tijdens de configuratie bij aankoop kan worden aangepast naar gewenst model. Tevens kan er nog een extra schijf bij worden gezet.

Ik heb de configuratie gekocht met 32Gb intern geheugen en 2 500Gb Samsung EVO's schijven.

Opvallend was de kleine power adapter (slechts 48 Watt) en dat voor een 17 inch laptop.

De grafische kaart voldoet prima, doch gebruik ik deze laptop voor zakelijke toepassing en niet voor gamen.

Opvallend is dat de laptop (zonder verdere tweaks) erg stil is. Op het moment dat er zwaar werk wordt verricht dan laat de ventilator echter wel degelijk van zich horen.

Als de laptop blijft werken zoals de eerste indruk nu beloofd, dan ben ik een meer dan happy gebruiker van mijn 17", slank gebouwde, SKIKK met een 10e generatie i7, 32Gb en veel schijfruimte. En het scherm, hoewel geen game laptop is mooi helder en scherp. En ondanks het slanke uitzien zit er ook nog een DVD speler in. Dat zie je nog maar zelden.

Foto's