Netflix High Score

Geplaatst op 08 september 2020

Niets is zo fijn als jezelf verliezen in een docu-serie en teruggeworpen worden naar de tijden van weleer. Dat kon onlangs met The Last Dance over Michael Jordan. Maar ook The Toys That Made Us en The Movies That Made Us zijn goede voorbeelden. Bij die laatste twee komt High Score qua gevoel het dichtst in de buurt. En dit gecombineerd met heerlijke jaren 80 vibe.

Netflix heeft met High Score een nieuwe documentaire serie uitgebracht waarin de historie van de gamewereld wordt uitgelicht. Zo worden Pac-Man, Nintendo en de SEGA Genesis onder de loep genomen. De serie kent zes delen van ongeveer 45 minuten per stuk. Bijna de gehele game revolutie zal aan bod komen: Hoe het allemaal begon in de speelhallen met Pac-Man en hoe het gamen zich uiteindelijk ook in de huiskamers infiltreerde. Ook Sonic, Mortal Kombat en Street Fighter zullen aan bod komen.

De afleveringen van High Score

Om een goed beeld te krijgen bij High Score, hebben we de afleveringen hieronder even op een rij gezet. Deze Netflix Original kijk je in één ruk uit.

1. Boom & Bust

Over Space Invaders, Pac-Man, Atari’s dominerende cartridge-systeem en de fatale blunder van Atari.

2. Comeback Kid

Nintendo gaat videogames maken, slaat een slag met Donkey Kong en de NES wordt de huiskamerfavoriet als het om gameconsoles gaat.

3. Role Players

Over rollenspelgames als Dungeons & Dragons.

4. This is War

De Sega Genesis-console komt op de markt met de populaire game Sonic. Electronic Arts gaat een samenwerking aangaat met american football-speler John Madden.

5. Fight!

Over vechtspellen als Street Fighter en Mortal Kombat, die voor de nodige controverse zorgen.

6. Level Up

Nintendo maakt Star Fox driedimensionaal. Door Wolfenstein 3D wordt het first-person shooter populair en Doom legt de lat hoger met netwerkgamen.