Unreal Engine 5

Geplaatst op 16 juni 2022

Unreal Engine 5 is de nieuwe game-engine van Epic en voegt een gigantische reeks nieuwe opties toe. Hierdoor vergemakkelijkt het game-ontwikkeling voor zowel grote en kleine ontwikkelaars.

De Unreal Engine is een veelgebruikte game engine die is ontwikkeld Epic Games. Een game engine is een platform waarop games kunnen worden gebouwd.

De engine werd als eerste gebruikt voor de first-person shooter Unreal en bestaat al sinds 1998. Later kwamen hier bekende namen bij zoals Unreal Tournament, BioShock, Mass Effect 2 en Gears of War.

Inmiddels zijn we aangekomen bij de 5e versie van deze Game Engine. Maar hoe gaat Unreal Engine 5 de game industrie veranderen? SKIKK kijkt naar de mogelijkheden.

 

Negentig dagen in Unreal Engine 5

 

Wij vragen Quixel, welke fantastisch heeft weergegeven wat de mogelijkheden zijn van Unreal Engine 5;

"Vele jaren geleden, tijdens de begindagen van Quixel, hadden we een openbaring: als Quixel Megascans wordt gerealiseerd op de manier die we voor ogen hebben, zou het creëren van hoogwaardige 3D-inhoud een fractie van de tijd in beslag nemen die momenteel nodig is - dagen of zelfs uren, in plaats van weken of maanden.

Snel vooruit naar 2022 en de komst van Unreal Engine 5. We wilden zien wat er mogelijk was als je 's werelds meest open en geavanceerde realtime 3D-tool koppelde aan Quixel Megascans, evenals middelen van zowel Sketchfab als de Unreal Engine Marketplace. Dus hebben we onszelf een uitdaging gesteld, een project dat we ‘Ninety Days’ noemen."

We wilden weten, was wat we deden echt 'gemakkelijk'?

"Het antwoord op die vraag kan voor iedereen anders zijn, maar wat we al snel ontdekten was dat met Unreal Engine 5 en Quixel Megascans het creëren van hoogwaardige content makkelijker en sneller is dan ooit tevoren.

Hoewel dit oorspronkelijk bedoeld was als een leuk experiment en een kans om praktijkervaring op te doen met Unreal Engine 5, overtrof wat ons kleine team onze stoutste verwachtingen ver kon bereiken, door meer dan 40 duidelijk verbluffende omgevingen te creëren in slechts een paar dagen elk– iets wat een paar jaar geleden ondenkbaar zou zijn geweest."

 

 

The Matrix Awakens: een Unreal Engine 5 ervaring

In deze video zie je snel alle nieuwe mogelijkheden van de krachtige Unreal Engine 5.

Wachowski, Libreri en Gaeta zijn al vrienden sinds de dagen van de trilogie. "Toen ik hen vertelde dat ik nog een Matrix-film aan het maken was, stelden ze voor om in de Epic sandbox te komen spelen", zegt Wachowski. “En Holy Sh*t!

"Ik stel me voor dat het eerste bedrijf dat een echte Matrix bouwt - een volledig meeslepende, aanhoudende wereld - een gamebedrijf zal zijn en Epic zal zeker de weg daarheen effenen. Het is verbijsterend hoe ver games zijn gekomen in twintig jaar.

"Keanu, Carrie en ik vonden het geweldig om deze demo te maken. De Epic-sandbox is behoorlijk speciaal omdat ze graag experimenteren en groots dromen. Wat de toekomst van filmische verhalen ook zal zijn, Epic zal geen geringe rol spelen in de evolutie ervan."

 

 

Unreal Engine 5 tech demo

In deze video zie je snel alle nieuwe mogelijkheden van de krachtige Unreal Engine 5.

 

Unreal Engine 5 zelfstudie voor beginners: aan de slag

In deze Unreal Engine-tutorial wordt u begeleid bij het installeren van de engine, het navigeren door de interface en het maken van uw eerste game-object.

https://www.raywenderlich.com/31800833-unreal-engine-5-tutorial-for-beginners-getting-started

 

Waar kan ik meer informatie vinden en Unreal Engine 5 gratis downloaden?

Op: https://www.unrealengine.com/en-US/unreal-engine-5 kun je Unreal Engine gratis downloaden. En vindt je alle informatie Ze bieden verschillende licentievoorwaarden aan, afhankelijk van jouw gebruik van Unreal Engine.

-  Onder de standaard EULA is Unreal Engine gratis te gebruiken voor leren en voor het ontwikkelen van interne projecten; het stelt je ook in staat om veel commerciële projecten te distribueren zonder enige vergoeding aan Epic Games te betalen, inclusief aangepaste projecten die aan klanten worden geleverd, lineaire inhoud (zoals films en televisieshows) en elk product dat geen inkomsten oplevert of waarvan de inkomsten onder de royaltydrempel vallen. Een royalty van 5% is alleen verschuldigd als u een kant-en-klaar product distribueert dat Unreal Engine-code bevat (zoals een spel) en de levenslange bruto-inkomsten van dat product meer dan $ 1 miljoen USD bedragen; in dit geval blijft de eerste $ 1 miljoen vrijgesteld van royalty's.

- Er zijn ook opties voor aangepaste licenties die premium-ondersteuning kunnen bevatten; privé opleiding; onderhandelde voorwaarden voor lagere royalty's, geen royalty's of een andere basis voor royaltyonderhandeling; en meer. Neem contact met Epic op voor informatie over een aangepaste licentie voor zowel games als niet-games.

De Lyra Starter Game is een voorbeeld van een gameplay-project dat gratis kan worden gedownload.

Lyra is ontworpen als startpunt voor het bouwen en verkopen van UE5-games. Het is een praktisch leermiddel dat veel belangrijke engine-functies bevat, meerdere kaarten en modi bevat en wordt geleverd met een volledig genetwerkte multiplayer-omgeving. Epic zal dit levende project voortdurend updaten naast toekomstige UE5-releases.

https://unrealengine.com/marketplace/en-US/learn/lyra

 

Credits: Quixel , Unreal , Epic Games