SKIKK water gekoelde laptops

Geplaatst op 18 maart 2022

Kampen, Nederland - SKIKK ™ heeft vandaag een nieuw water gekoeld systeem voor laptops aangekondigd welke in diverse nieuwe laptops zal worden ingebouwd. 

Met de "SKIKK Kyla" biedt SKIKK enthoustelingen en mensen welke het uiterste van hun systeem willen een uniek nieuw koelpotentieel. Het Kyla systeem zorgt ervoor dat de laptops fors stiller, koeler en bovendien sneller zijn.

Het systeem is optioneel wat wil zeggen dat het gebruik van het SKIKK Kyla systeem niet benodigd is om de laptop te laten werken. De laptops kunnen dus zowel het normale koelsysteem als het water koel systeem gebruiken, zodat je laptop ook uiterst mobiel blijft en je het systeem ook in de toekomst kunt blijven gebruiken op een volgende generatie SKIKK laptops.

SKIKK brengt het nieuwe optionele en compacte systeem in het tweede kwartaal van 2022 op de markt in diverse modellen en is van plan deze nieuwe standaard in de toekomst uit te breiden naar steeds meer modellen.

Het optionele koelsysteem is al ingebouwd zodat je ook achteraf nog kunt kiezen om gebruik te gaan maken van waterkoeling met de SKIKK Kyla.

 

De SKIKK Kyla

In een compact chassis van 186 x 203 x 75 millimeter combineert SKIKK een 120 mm-radiator met ventilator, pomp en vloeistofreservoir. Dit betekent dat de SKIKK Kyla indien nodig ook in een rugzak of tas meegenomen kan worden, zodat het extra koelvermogen niet beperkt blijft tot één locatie. Het gewicht is laag: inclusief de koelvloeistof weegt het koelsysteem 1,39 kilogram, met een droog gewicht van 1,18 kilogram. Om het hele systeem (koelunit en laptop) volledig te vullen, is ongeveer 230 milliliter koelvloeistof nodig. Het chassis zelf heeft een elegant futuristisch ontwerp, met softwarematig instelbare RGB-verlichtingselementen om desgewenst wat kleur toe te voegen.

Het vloeistofkoelsysteem wordt aangedreven door de voeding van de laptop, waarbij de communicatie tussen de twee apparaten wordt verzorgd via Bluetooth in combinatie met het SKIKK Command Center (software). Op deze manier blijven alle USB-poorten op de laptop vrij voor gebruik.

Wat zijn de resultaten van de SKIKK Kyla?

Het huidige prototype van de SKIKK Kyla werd gebruikt op het pre-productiemodel van een SKIKK Bifrost met de nieuwste Intel Core i7-12700H processor en NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti in het hoogste prestatieprofiel.

Het resultaat is uitzonderlijk, door het gebruik van de SKIKK Kyla dalen de temperaturen van de processor en grafische kaart met ongeveer 20° graden celcius. En dit terwijl de ventilatoren van de laptop slechts op 50 procent van hun maximale snelheid werken. Wat de levensduur en absolute kracht ten goede komt. Zelfs onder zeer zware gaming- of renderingbelastingen komt het geluidsniveau van de laptop niet boven de 39 decibel uit.

Modulair concept met plug en play installatie

Voor het aansluiten dient het externe SKIKK Kyla koel systeem eerst via een trechter gevuld te worden met koelvloeistof welke bijgeleverd wordt. Dit maakt het ook mogelijk om op een later tijdstip bij te vullen. Een zelfsluitende snelkoppeling met slangen voor de in- en uitlaat verbindt het vloeistofkoelsysteem snel met de laptop - en ontkoppelt net zo gemakkelijk. Zodat je ten alle tijden ook gewoon alleen de laptop kunt meenemen.

Verkrijgbaarheid

SKIKK is online verkrijgbaar en via dealers. En de SKIKK Kyla is in het tweede kwartaal van 2022 te koop. Onze dealers hebben hierdoor een unieke kans om een exclusief merk te verkopen. Ook dealer worden? Neem contact met ons op.

SKIKK

SKIKK bracht een revolutie teweeg in persoonlijke technologie met de introductie van op maat gemaakte laptops in 2003. We geven onze gebruikers de mogelijkheid om de "meest persoonlijke computer" te configureren met duizenden unieke opties en combinaties. We strijden voor onze overtuiging om de beste producten te maken die we kunnen en tegelijkertijd de industrie naar een groenere en gebruiksvriendelijkere toekomst te brengen.

Meer informatie over de SKIKK-producten is te vinden op de website van het bedrijf:

https://www.skikk.eu

Media:

Heeft u hoge resolutie afbeeldingen en/of andere materialen nodig neem dan contact op met de pers contact persoon. 

Perscontact

Roy | SKIKK

roy@skikk.eu

+31 (0) 38 386 1055

 

SKIKK, het SKIKK logo zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SKIKK. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.