SKIKK update Juni 2021

Geplaatst op 04 juni 2021

We hebben weer volop nieuws deze maand. Na aanleiding van feedback vanuit onze klanten zijn proberen wij constant te innoveren en de lat hoger te leggen, voor onszelf maar ook voor de gehele branche. In deze update namen we je mee in de nieuwste verbeteringen:

Bestellingen sneller in huis:

Door vebeteringen in onze supply chain en uitbreiding van ons team kunnen wij sneller leveren. De meeste levertijden hebben wij kunnen halveren.

14 dagen dode pixel garantie is nu gratis inbegrepen.

Het scherm is de belangrijkste bij elke taak op je laptop. Daarom nemen we de schermkwaliteit zo serieus. Elke laptop die ons verlaat, doorloopt een uitgebreid controleproces. Wij zijn zelfs zo overtuigd van onze kwaliteit dat wij vanaf vandaag gratis 14 dagen dode pixel garantie geven.  Optioneel kun je dit natuurlijk nog steeds uitbreiden tijdens het samenstellen van je SKIKK product.

Gratis retouneren:

Geen gedoe meer op het postkantoor om een label te krijgen en geen kosten meer voor jou als klant.  Of je nu binnen de bedenktijd na ontvangst af wil zien van je aankoop of een ongelukje hebt gehad en daardoor een reparatie nodig hebt. Je krijgt vanaf nu altijd kostenloos een door ons betaald verzendlabel voor je retour in de Benelux. (Belgie, Nederland, Luxemburg)  Later dit jaar hopen we ook andere landen toe te voegen aan deze service.

Bedenktijd nu ook voor zakelijke klanten:

Consumenten hebben al recht op wettelijke bedenktijd conform wet koop op afstand om af te zien van hun aankoop. Voor zakelijke klanten is niets geregeld in de wet. Oneerlijk toch? Dat vinden wij ook, daarom maken wij vanaf vandaag geen onderscheid meer voor zakelijke klanten tenzij specifiek iets anders afgesproken wordt. 

Een groene maar ook transparante toekomst:

Als duurzame onderneming zetten we steeds meer in op ecologische en milieuvriendelijke producten. Producten die minder schadelijk voor het milieu zijn en die gemaakt zijn door mensen die hiervoor een eerlijk loon hebben ontvangen.  Met onze partners zoals het WNF zetten wij stappen om ontbossing tegen te gaan en samen 1 biljoen bomen te planten.

Onze volgende stappen zijn onder andere om de gehele branche duurzamer te maken en vergaande transparantie.  Zo kun je binnenkort regelmatig updates verwachten met onze voortgang naar een 100% duurzame toekomst.  Hierin wordt exact duidelijk wat onze CO₂ Emissies zijn, hoe dit tot stand komt , hoe groen dit tot stand kwam en hoe wij dit compenseren en/of gaan verminderen.  Het eind doel is altijd te reduceren tot nul.

Je leest hier meer over op:

https://www.skikk.eu/pagina/environment

Pleidooi voor EU wetgeving voor uitsluiten 'Deforestation, conversion and human rights violations:

Samen met het WNF  en andere partners steunen wij een ‘industry statement’ tegen ontbossing.

In 2020 riep het WNF samen met 170 andere organisaties Europese burgers en bedrijven op om de Europese Commissie te vragen om goede wetgeving tegen ontbossing en natuurvernietiging te ontwikkelen. WNF haalde bijna 1,2 miljoen handtekeningen binnen, het hoogste aantal ooit in een ‘publieke raadpleging’ van de EC voor een milieuonderwerp.
 
Op dit moment werkt de Europese Commissie verder aan deze wetgeving en komt in juni met een conceptvoorstel dat alle bedrijven in Europa een gelijk speelveld geeft. Wij steunen dit uiteraard, maar willen ervoor zorgen dat de wetgeving niet alleen bossen, maar ook alle waardevolle natuur beschermt. Een oproep van vooruitstrevende bedrijven aan de politiek zou daarom heel effectief zijn. WWF heeft dit initiatief genomen met een aantal bedrijven, maar ze zijn zelf geen mede-afzender. Ondertekenaars tot nu toe zijn o.a. Ahold Delhaize, SKIKK, Sodexo en Lidl.