SKIKK introduceert Pantone Gecertificeerde Laptops

Geplaatst op 06 november 2020

Kampen, Nederland - SKIKK heeft diverse laptops aangekondigd met nieuwe beeldschermen welke de Pantone Validated certificering hebben behaald.

"Tijdens het bewerken zie je alle kleuren in het spectrum nauwkeurig. Het beeldscherm is namelijk gecertificeerd door Pantone. Pantone maakt kleurcoderingen voor de design wereld. Een keurmerk betekent dat deze laptop aan de eisen voor natuurgetrouwe kleurnauwkeurigheid voldoet."

Wat is Pantone?

Pantone is goed bekend bij ontwerpers en andere professionals die veel met kleur werken. Het Pantone Matching System (PMS) standaardiseert kleur om consistente tinten te garanderen. Dit elimineert giswerk bij het matchen van kleuren, wat een groot probleem is. "Bijna" is niet goed genoeg. Bovendien beïnvloedt de Pantone-kleur van het jaar trends elke keer dat deze wordt aangekondigd. Maar de meeste mensen associëren Pantone met producten van papier, plastic of stof. Dus waarom sluit een hardwaremerk als SKIKK zich aan bij Pantone of de designerkring? In het digitale tijdperk is digitale kleur de sleutel. De meeste ontwerp- en kleurgerichte creativiteit begint op een laptopscherm. Daarom is SKIKK een van de eerste fabrikanten van persoonlijke laptophardware die Pantone-gevalideerde certificeringen zoekt en verdient.

De voordelen

Het voordeel van het verkrijgen van Pantone Validated certificering is onderandere koppelingen naar PantoneLIVE. PantoneLIVE is een cloudgebaseerde digitale versie van de Pantone-kleurenbibliotheek. Het doel is dat iedereen in een creatief kleurproces voor elke taak toegang heeft tot dezelfde kleurwaarden. Het concept is geweldig, maar biedt uitdagingen.

Een veel gehoorde vraag is het vinden van het juiste laptop beeldscherm voor jouw creativiteit. Dit is waar Pantone Validated Certification van pas komt. De certificering test het vermogen van het beeldscherm om Pantone-kleuren nauwkeurig te reproduceren. Alleen beeldschermen die een bepaald percentage Pantone-kleuren kunnen reproduceren, verdienen het Pantone Validated keurmerk. De test omvat duizenden kleuren. Dit elimineert giswerk. Dus als een ontwerper een betrouwbaar beeldscherm nodig heeft, hoeft hij alleen maar te controleren of het Pantone-gevalideerd is. Als dat het geval is, kunnen ze erop vertrouwen dat de Pantone-kleuren op het scherm kloppen.

 

Klik hier en bekijk al onze Pantone Gecertificeerde Laptops

 

 

Perscontact

Roy | SKIKK

roy@skikk.eu

+31 (0) 38 386 1055

 

SKIKK, het SKIKK logo zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van SKIKK. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.