SKIKK en het milieu - hoe staan we ervoor in November 2021?

Geplaatst op 04 november 2021

Als duurzame onderneming zetten we steeds meer in op ecologische en milieuvriendelijke producten. Producten die minder schadelijk voor het milieu zijn en die gemaakt zijn door mensen die hiervoor een eerlijk loon hebben ontvangen.

Laten we beginnen bij het belangrijkste:  "Hoe staan we ervoor?"

We hebben sinds januari 2021 de onderstaande hoeveelheid CO2 bespaard door bijvoorbeeld over te stappen op duurzamere materialen en manieren van productie en/of gecompenseerd door samen met het WNF bossen wereldwijd te berschermen en aan te planten.  Veel bedrijven gebruiken productiebossen namelijk voor een soort greenwashing van hun bedrijf maar dit is geen duurzame oplossing.  De bomen welke wij samen met het WNF planten en beschermen blijven daarom eeuwig durend bestaand en beheerd, het zijn dus geen productie bossen.  

Onze WNF collega’s en partners in Brazilië zitten midden in het plantseizoen, van september tot februari. Met dank aan onder andere SKIKK welke 1666 bomen heeft geleverd, kan het WNF ruim 200 hectare in het Atlantisch Regenwoud gaan herstellen! Per hectare worden ongeveer 2.000 zaailingen geplant. In maart 2022 telt het regenwoud dus zo’n 400.000 bomen meer.

Inmiddels hebben wij meer dan 40 duizend kilo co2 bespaard en/of gecompenseerd. En doordat SKIKK inmiddels 1666 bomen eeuwig durend heeft geplant en/of beschermd samen met het WNF nemen deze nu al meer dan 33 duizend kilo co2 per jaar op.

 

Bomen geplant en/of beschermd samen met het WNF door SKIKK:   

SKIKK plant bomen1666  

Co2 besparing en/of compensatie:

Totaal compensatie (2021) : 20.147,60 KG
Totaal compensatie : 40.027,52 KG

 

Wat gaan wij "extra" doen in de komende periode?

Voor onze laptop tassen en sleeves gaan wij overschakelen op een mileuvriendelijke manier van produceren zo gaan wij eco katoen . gerecyclde PET flessen en plastic gevonden op zee gebruiken. Net zo stevig en mooi , maar dan beter voor het milieu.

En onze accessoires zoals dockingstations en kabels krijgen een nieuwe duurzame verpakking.

 

Wil je verder lezen en leren wat wij allemaal nog meer doen? Klik hier.