Zorin OS 15.3 is hier

publicerad på 08 september 2020

Nieuwere software. Werk beter met de bijgewerkte LibreOffice. Verbeterde hardwarecompatibiliteit en beveiliging.

We zijn verheugd om de nieuwe, verbeterde en verbeterde versie van Zorin OS 15 te lanceren, onze meest geavanceerde en populaire release ooit.

Sinds de Zorin OS 15 voor het eerst werd gelanceerd in juni 2019, is het meer dan 1,7 miljoen keer gedownload. Meer dan 65% van deze downloads was afkomstig van eigen platforms zoals Windows en macOS, wat onze missie weerspiegelt om de kracht van Linux naar nieuwe mensen te brengen en om de gemeenschap te laten groeien ten behoeve van iedereen. Sindsdien werken we eraan om Zorin OS 15 nog krachtiger, toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken met updates en puntreleases.

De wereld is enorm veranderd sinds de vorige tussenrelease van Zorin OS 15.2. Met deze nieuwe versie van Zorin OS hebben we ons geconcentreerd op het versterken van de essentiële onderdelen van het besturingssysteem om u de functies en betrouwbaarheid te bieden waarmee je beter kunt werken, spelen en gebruiken van uw computer.

LibreOffice geupdate om je beter te helpen werken

LibreOffice is een van de belangrijkste apps in Zorin OS en met deze nieuwe release wordt het nog beter. We hebben LibreOffice 6.4.6 toegevoegd, de nieuwste stabiele release van de bekroonde kantoorsuite voor productiegebruik en zakelijke implementaties. Hiermee kun je sneller en effectiever werken, of je nu op locatie bent of op afstand werkt. Enkele van de nieuwe verbeteringen zijn:

  • Nog betere compatibiliteit met Microsoft Office-documenten
  • Verbeteringen bij het plaatsen van opmerkingen in documenten, voor eenvoudigere samenwerking bij het werken op afstand
  • Meer opties en functies bij het bewerken van documenten
  • De prestaties worden verbeterd bij het openen en bewerken van documenten, zodat u meer werk sneller kunt doen

LibreOffice 6.4.6

Nieuwere software

Naast LibreOffice zul je merken dat veel van de kernapps zijn bijgewerkt bij gebruik van Zorin OS 15.3. Dit biedt niet alleen een betere, snellere en meer functierijke ervaring uit de doos, er hoeven minder software-updates te worden gedownload nadat u Zorin OS op uw computer hebt geïnstalleerd.

Apps

Zorin Connect

De Zorin Connect-app voor Android is bijgewerkt met verbeteringen zoals:

  •      Alleen automatisch zoeken naar apparaten op vertrouwde wifi-netwerken

 

  •      Snelknoppen om bestanden te verzenden en klembord te verzenden in de permanente melding

 

  •      Volledige ondersteuning voor de nieuwste versies van Android

 

  •      Verbeteringen voor stabiliteit en prestaties

Systeemtechnologieën met betere hardwarecompatibiliteit en beveiliging

Veel van de ingebouwde systeemtechnologieën zijn verbeterd voor betere beveiliging, compatibiliteit en prestaties.

Zorin OS 15.3 wordt nu aangedreven door de Linux-kernelversie 5.4 - dezelfde versie als in Ubuntu 20.04. Naast prestatie-, stabiliteits- en beveiligingsverbeteringen, biedt het ondersteuning voor meer hardware, zoals Intel's nieuw aangekondigde 11e generatie Core-processors, aankomende AMD-processors en GPU's en andere randapparatuur. Dit betekent dat Zorin OS "gewoon zal werken" met nog meer computers en apparaten.

We hebben ook standaard de nieuwste beveiligingspatches voor alle software in Zorin OS meegeleverd, zodat je er gerust op kunt zijn dat je de veiligste versie van Zorin OS ooit gebruikt.

De Zorin OS 15-releaseserie wordt tot april 2023 ondersteund met software-updates en beveiligingspatches.

Hoe krijg je Zorin OS 15.3

Als je Zorin OS 15 al gebruikt, kun je updaten naar Zorin OS 15.3 door vandaag de nieuwste updates van de Software Updater te installeren.

Alle edities van Zorin OS 15.3 kunnen worden gedownload vanaf de downloadpagina op onze website.

Download

Als je Zorin OS 15 Ultimate heeft gekocht, kun je een nieuw exemplaar van Zorin OS 15.3 Ultimate of Ultimate Lite downloaden via de downloadlink in je zorin account