Eindejaars tip: Koop zakelijk een laptop en bespaar

Publicado en 11 december 2019

2020 komt weer in zicht: een mooi moment om nog even je financiën tegen het licht te houden. Met enkele eenvoudige ingrepen kun je op de valreep veel geld besparen.

Ondernemer? Doe wat extra investeringen

Investeringen in bedrijfsmiddelen vormen een interessante aftrekpost. De meest bekende aftrekpost is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), bedoeld voor ondernemers die kleine tot middelgrote investeringen doen.

Heb je dit jaar bij elkaar opgeteld tussen de 2.301 en 318.449 euro geïnvesteerd in je eigen bedrijf, dan kun je een deel van dit bedrag als aftrekpost opvoeren.

Zit je nog onder die drempel van 2.301 euro, kijk dan of je wat investeringen naar voren kunt halen. Let wel op: alleen bedrijfsmiddelen die meer dan 450 euro kosten, komen hiervoor in aanmerking. Ook zijn sommige investeringen voor aftrek uitgesloten. Dus kijk hier even na voor je je portemonnee trekt. Zit je tegen de maximumgrens aan, dan is het verstandig om geplande investeringen over de jaarwisseling heen te tillen, zodat die investeringen alsnog aftrekbaar zijn.

Bespaar btw

Ben je als ondernemer gedeeltelijk vrijgesteld van omzetbelasting of ben je in de loop van dit jaar gestart met je eigen bedrijf? Houd dan in de gaten hoeveel btw je moet betalen. Wie op jaarbasis minder dan 1.345 aan btw heft (na aftrek van zogeheten voorbelasting), mag dit volledige bedrag houden. Zit je hierboven, maar nog onder de 1.883 euro, dan mag je een gedeelte hiervan in eigen zak steken. Deze regeling heet de Kleineondernemersregeling (KOR).

Zit je tegen deze grenzen aan, kijk dan of je wat extra uitgaven voor je bedrijf kunt doen en zo alsnog gebruik kunt maken van deze regeling. Misschien kun je bepaalde investeringen naar voren halen, zoals de aanschaf van een nieuwe laptop.

Laptop zelf samenstellen in 2019

Het is niet zomaar een laptop, het is zoveel meer. Net als meesterkunstenaars die hard aan het werk zijn in hun vakgebied, observeren we bij elke stap in het productieproces nauwgezet de kleinste details. Van de mate van spanning op elke bevestigingsschroef van de heatsink, tot de precieze toepassing van koelpasta op elke CPU en GPU-chip, wordt elk onderdeel zorgvuldig onderhouden en elke actie vakkundig uitgevoerd. Voor ons is het productieproces veel meer dan alleen het samenstellen van een laptop. Het is een vorm van kunst en met liefde voor jou, op maat gemaakt.

Klik hier om zelf een laptop samen te stellen

Zakelijke Laptop kopen

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben onze experts een aantal favorieten op een rijtje gezet. Deze laptops zijn al voorgeconfigueerd door onze specialisten en vaak uit voorraad leverbaar, hierdoor heb jij je laptop snel in huis met een factuur nog in 2019.

Klik hier om zelf een zakelijke laptop aan te schaffen