SKIKK introduceert Wi-Fi 6 laptops

Publicado en 28 juni 2019

Kampen, Nederland – SKIKK™, heeft de volledige laptop line-up een flinke upgrade gegeven. Alle laptops zijn nu standaard voorzien van ondersteuning voor Wi-Fi 6 (802.11ax). SKIKK laptops voorzien van WiFi 6 kunnen tot 40 procent sneller bestanden verzenden en ontvangen.  Dankzij de nieuwe TWT functie gaat je batterijduur er ook op vooruit. En op  drukke plekken zoals een stadion, concert of winkelcentrum zal je gemiddelde snelheid tot minstens 4x verbeteren.

Wi-Fi 6 biedt meer snelheid

Doordat de SKIKK laptops nu voorzien zijn van de nieuwe Intel® Wi-Fi 6 AX200 kaart welke snelheden kan behalen tot 2.4 Gbps. Hierdoor zijn gebruikers minder tijd kwijt aan het wachten op updates en is er meer tijd om te werken en gamen. De Cyclone Peak netwerkkaarten kunnen dankzij Wi-Fi 6 of 802.11ax ongeveer 37% sneller data overbrengen, maar vaak zijn de bandbreedteverbeteringen nog opmerkelijker door een efficiënter gebruik van het beschikbare spectrum. Ook de latency moet bij Wi-Fi 6 zo'n 75% lager liggen vergeleken met Wi-Fi 5 (802.11ac).

Langere accuduur

Een nieuwe functie genaamd target wake time (TWT) gaat de accuduur van je SKIKK  laptop en andere apparaten die met Wi-Fi werken ook verlengen. Om te begrijpen hoe dit werkt, moet je eerst weten hoe Wi-Fi werkt. Het is niet zo dat een router alle apparaten tegelijk van data kan voorzien. Er worden steeds om de beurt pakketjes data afgeleverd bij verschillende apparaten.

Beter in drukke omgevingen

Wi-Fi wordt vaak traag als je op een drukke plek bent met veel apparaten. Bijvoorbeeld een druk stadion, vliegveld, hotel, winkelcentrum of zelfs een druk kantoor waar iedereen met dezelfde router verbonden is. Wi-Fi 6 zal de gemiddelde snelheid in drukke gebieden met veel apparaten met “minstens vier keer” verbeteren.

Bestaande SKIKK laptops upgraden

Ook bestaande SKIKK klanten worden niet vergeten. Speciaal voor onze klanten hebben wij een  “WiFi upgrade deal”. Voor slechts € 15,- (exclusief verzendkosten) upgraden wij de SKIKK laptops van onze klanten naar Wi-Fi 6. Indien je kiest voor een onderhoudsbeurt, krijg je de upgrade “gratis”. Ook upgraden?  Meld je laptop aan op www.skikk.eu/upgrade

Prijzen en verkrijgbaarheid

De vernieuwde laptops met een instapprijs van €499,-  kunnen vanaf vandaag worden besteld op www.skikk.eu en via erkende SKIKK resellers. De volledige technische specificaties van de verschillende modellen en alle maatwerkopties zijn te vinden op https://www.skikk.eu/laptops/

Contactpersoon voor de pers

Roy | SKIKK

roy@skikk.eu

+31 (0) 38 386 1055