Afhaalpunten in 250 vestigingen van HEMA

Publicado en 22 januari 2021

HEMA opent op vrijdag 22 januari in ruim 250 filialen een pakketpunt om de toenemende druk op de pakketdienst te verlichten. Sinds de lockdown wordt er extreem veel online besteld, waardoor er ook meer pakketpunten nodig zijn om de toegenomen vraag aan te kunnen.

Op dit moment worden er 250 pakketpunten van DHL in HEMA-winkels gerealiseerd die komende vrijdag open zullen gaan. De extra pakketpunten dragen er volgens DHL aan bij om in de komende maanden thuisbezorgingen soepel te laten verlopen. Naast de 250 winkels die vanaf aanstaande vrijdag toegankelijk zijn als pakketpunt is de verwachting dat de komende weken meer vestigingen van HEMA worden aangesloten bij dit initiatief. HEMA heeft in totaal 550 winkels in Nederland. 

Bij de pakketpunten kunnen uitsluitend pakketten opgehaald of ingeleverd worden. De vestigingen van HEMA zijn gedurende de lockdown niet toegankelijk om andere artikelen te kopen. HEMA is voornemens om de service in de winkels voort te zetten als de winkels weer geopend zijn.

Woordvoerder HEMA: “HEMA en veel andere retailers draaien overuren als het gaat om online bestellingen en dat leidt onherroepelijk tot extra druk op thuisbezorgingen. Voor retailers is deze online omzet momenteel van levensbelang en daarom werken we graag mee aan het vergroten van de capaciteit van de bezorgdiensten. Op deze manier kunnen consumenten hun producten blijven bestellen en helpen we voorkomen dat het bezorgsysteem overbelast raakt.”

DHL: DHL Parcel bezorgt in Nederland momenteel meer dan 1 miljoen pakketten per dag en is daarmee als onderneming van cruciaal belang om de samenleving zo goed mogelijk draaiende te houden. Daarbij zijn ook Servicepoints een cruciaal onderdeel. De goed bereikbare en herkenbare HEMA-vestigingen, verspreid over heel Nederland, vormen hierop een krachtige aanvulling.

Voor alle vestigingen van HEMA geldt dat de pakketpunten geopend zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. Er geldt een mondkapjesplicht en bezoekers wordt gevraagd voldoende afstand te houden.