Wat is een mini PC?

Geplaatst op 20 februari 2020

Computers en hun onderdelen worden steeds kleiner en kleiner. Wie de dag van vandaag een nieuwe laptop koopt zal merken dat die beduidend minder weegt dan enkele jaren geleden. Wie de laptop zou openmaken zal zelfs merken dat veel van de ruimte binnenin gewoon lucht is.

Een desktop computer kun je tegenwoordig ook kopen in de vorm van een mini PC. Meestal zijn ze ongeveer 10 bij 10cm en 4 centimeter hoog. Dat is dus in de verste verte niet te vergelijken met de traditionele desktops qua formaat.

Ongeveer 6 à 7 jaar terug deden de eerste mini-PC’s hun intrede naar de particulieren. Toen werd er nog een beetje lacherig gedaan omdat velen dachten dat ze nooit de desktop zouden kunnen vervangen : te klein, te warm, te luid, te weinig kracht,…

En kijk nu : de mini-PC’s zijn momenteel populairder dan ooit. Vooral als tweede computer zijn ze zeer populair. De reden hiervoor is dat de kracht die deze kleine monstertjes kunnen voortbrengen tegenwoordig voldoende is voor alledaagse computertaken. Films afspelen, internetten, mailen, bankieren, Office-toepassingen, muziek, foto’s,… het kan allemaal met een goedkope mini-PC.

Voordelen mini computer

+ Heeft weinig ruimte nodig
+ Kan je wegwerken achter monitor
+ Energiezuinig
+ Stil, maakt weinig geluid

Nadelen mini computer

– Weinig ruimte voor uitbreidingen

 

Maak je eigen all-in-one computer

Met een mini-desktop kan je zelf een all-in-one computer maken door deze aan de achterkant van een monitor te monteren. Bijna alle SKIKK mini pc's hebben namelijk een VESA aansluiting waarmee je normaal een monitor aan de muur kan bevestigingen. Hierdoor kan je de mini pc gemakkelijk aan de monitor vastmaken. Dit scheelt weer ruimte op je bureau.Uiteraard heb je dan nog wel kabels. Maar deze kan je bij elkaar binden en achter de monitor verwerken.

Zelf een mini pc of nuc samenstellen

Wil je zelf een mini-desktop samenstellen dan kan dat met de meeste SKIKK mini pc’s. Zoals de onderstaande modellen:


SKIKK NU13KN

SKIKK NU15KN

SKIKK NU17KN

Intel Core i3 Intel Core i5 Intel Core i7

     

 

Liever een samengestelde mini PC?

SKIKK Mini

Met de SKIKK Mini vlieg je door jouw dagelijkse werkzaamheden heen. Het compacte formaat van selchts 11 cm breed verhult de krachtige binnenkant. Daar vind je namelijk een Intel core i7 processor van de nieuwste 10e generatie, intern geheugen van 32GB en een super snelle 1 TB SSD. Daardoor gebruik je verschillende programma's moeiteloos naast elkaar. Dankzij de 2 usb c gen 2 / Thunderbolt 3 combo poorten en 3 usb gen2  poorten sluit je al jouw randapparatuur aan. Werk op maximaal 3 monitoren tegelijk via de  2 thunderbolt 3 poorten vis USB-C en de HDMI 2.0a poort. Bovendien is er een 3.5 mm jack voor jouw favoriete muziek en werk je met een bekabelde internetverbinding via de ethernet poort of natuurlijk gewoon via WiFi 6

  •     Processor: Intel Core i7 Hexa Core (6) 10710U 1.1GHz (4.7GHz) 12MB Cache
  •     Geheugen: 32GB
  •     Opslag SSD: 1TB
  •     Videokaart: Intel® UHD Graphics 620

 

https://www.skikk.eu/desktop/mini