SKIKK 17GKNR review

Geplaatst op 01 oktober 2020

De koning van de Ryzen laptops, SKIKK 17GKNR

Review door: monkeyzmk

Product: SKIKK 17GKNR


Twee dagen geleden kreeg ik de AMD Ryzen laptop 17GKNR, dat werd gelanceerd door SKIKK. Nadat ik het twee dagen had gebruikt, ontdekte ik dat het echt een goede laptop was, dus ik zal mijn ervaring met jullie delen.

Laten we eerst de volledige tekst samenvatten. Als je naar deze paragraaf kijkt, weet je of de SKIKK 17GKNR het waard is om te kopen. Allereerst is het scherm momenteel het enige 144HZ 72% NTSC-model met een hoog kleurengamma op de markt, en de beeldschermgrootte heeft 17,3 inch bereikt, wat het allemaal net wat duidelijker maakt.

Dan de 73W TDP 4800H processor van AMD, geeft uitmuntende prestaties in deze Ryzen notebook. Het standaard dual-channel geheugen van 16 GB bespaart in de toekomst extra kosten. En de nieuwe versie van RTX 2060 kan boven de 1,7 GHz worden gehandhaafd. De koelmodule met vijf heatpipes, dubbele ventilatoren en vier luchtuitlaten heeft sterke koelprestaties.


Deze SKIKK 17GKNR heeft het ontwerp van de vorige 17GK serie, een 17,3-inch scherm met smalle rand, 144Hz hoge verversingssnelheid + 72% NTSC hoog kleurengamma, en een goede game-ervaring kan zelfs zonder een monitor worden verkregen.

SKIKK gebruikt een puur zwarte body, de algehele lijn is erg stoer, er is niet teveel versiering aan de bovenkant, alleen twee diagonale lijnen die door de boven- en onderkant lopen, en een decoratief koolstofvezelpaneel aan de achterkant.

De binnekant van de SKIKK 17GKNR is uitgerust met een full-size RGB-toetsenbord met achtergrondverlichting, dat een uniform lichteffect heeft bij weinig licht, en de keycap voelt erg delicaat aan.

 

Er is ook een knop voor de powermodus aan de linkerkant van de aan / uit-knop, deze knop kan worden beschouwd als de unieke optie van SKIKK 17GKNR . Gebruik deze knop om de normale modus om te zetten in de power-modus. Hiermee schakel je de overklokoptie in, via de SKIKK Command Center software. Hiermee krijg je de maximaal mogelijke prestaties. Mede hierdoor kunnen de CPU-prestaties van SKIKK 17GKNR ver voor liggen op andere machines die ook een 4800H processor gebruiken.



Er is een high-definition camera en een microfoon bovenaan het scherm, die voldoende zijn voor videoconferenties en meer dan alleen spraak.

 

SKIKK 17GKNR heeft een groot aantal warmteafvoeropeningen aan de onderkant. Door deze koelopeningen kan koude lucht soepel de binnenkant van de romp binnendringen, wat de algehele warmteafvoercapaciteit helpt verbeteren. Door deze openingen kun je vaag de interne componenten en twee enorme koelventilatoren zien.

 

De SKIKK 17GKNR heeft twee luchtuitlaten voor elke ventilator en heeft in totaal een koelconfiguratie met dubbele ventilatoren en vier luchtuitlaten. Volgens de officiële informatie van SKIKK is het aantal heatpipes 5. Deze configuratie voor warmtedissipatie kan worden beschouwd als het hoogste niveau koeling onder de Ryzen laptops van hetzelfde niveau.

 

Dankzij het ontwerp van de driezijdige smalle rand zien andere gaming laptops op de markt met nog dikke rand er een beetje dom uit.  Danzij de dunne randen volet deze  17,3"  laptop aan als ongeveer een 15,6-inch laptop.

 

De poorten van de SKIKK 17GKNR zijn voornamelijk geconcentreerd aan de achterkant en zijkanten van de laptop. De achterkant heeft twee miniDP-poorten, een HDMI-poort, een USB-C 3.2-poort en een stroomadapterpoort.

 

Aan beide zijden van de laptop bevinden zich twee USB 3.0-poorten en een USB 2.0-poort, een gigabit bekabelde netwerkpoort, een set 3,5 mm audiopoorten en een kaartlezer.

 

 

CPUZ 1.92 kan de R7 4800H CPU  volledig herkennen, met acht cores en zestien threads kan de hoogste core-frequentie 4,2GHz bereiken. Het is het 7nm-proces waardig dat ervoor zorgt dat de laptop processoren waar AMD altijd al zwak voor was, nu uit blinken.

 

In de zware CineBench R20 test was de multi-threaded score 4409cb, de single-threaded score 477cb en de duo thread-rate 9,24 keer.

 

De solid-state drive is getest door de AS SSD-software en de algehele snelheid was 2793 punten, wat een hoog niveau is in de NVMe solid state drives.

 

De professionele 3DMark-evaluatiesoftware die de grafische prestaties het beste weergeeft. Kijk eerst naar de grafische kaartspecificaties van GPUZ, RTX 2060, 1920CUDA, en de nominale boostfrequentie is 1350 MHz.

 

 

In het 3DMark TimeSpy DX12-project haalde de SKIKK 17GKNR een totale score van 6531 punten met zijn uitstekende prestaties, waarvan de grafische score 6233 punten was.

 


In het FireStrike-project dat DX11 vertegenwoordigt, scoorde SKIKK 17GKNR 15.696 punten, waarvan de grafische score 16.751 punten was.

 

Nu de RTX2060 grafische kaart wordt gebruikt die real-time ray tracing-technologie ondersteunt, testen wij ook het PortRoyal-project in 3DMark, dat 3495 punten scoorde.

 



Koeling is naast de hardwareconfiguratie het allerbelangrijkste voor een gaming laptop, want hoe goed de prestatie ook is, er is een krachtig koelsysteem nodig om hem te ondersteunen. In de XTU-software die in de machine is ingebouwd, hebben we de normale modus aangepast naar de power modus en daarmee de CPU-overklokoptie ingeschakeld. Ten eerste gebruiken we de AIDA64 FPU, Na een periode van stabiliteit gebruiken we HWinfo om het stroomverbruik en de temperatuur van de CPU af te lezen, en gebruiken we CPUZ om de frequentieveranderingen te observeren. Het stroomverbruik van de CPU is in principe stabiel tussen 69-71W, en de frequentie springt tussen 3,7-3,8 GHz. De CPU-temperatuur bereikte op dit moment 94,3 graden Celsius.



Daarna hebben we ons bij Furmark eraan toegevoegd. Nadat de grafische kaart was toegevoegd, werd het CPU-stroomverbruik teruggebracht tot 54W, de frequentie was 3,25 GHz en de temperatuur was 94,3 graden Celsius. Als we de situatie van de grafische kaart via GPUZ observeren, blijkt dat de kernfrequentie zo hoog is als 1740 MHz en de temperatuur slechts 69 graden Celsius.

 

 

Het is altijd weer mooi om te zien hoe de interne onderdelen van deze SKIKK 17GKNR eruit zien. Nadat alle schroeven aan de onderkant zijn losgedraaid, kan de onderkant worden verwijderd. Over het algemeen is de interne afwerking vrij regelmatig. Op de onderkant behuizing zit ook een warmteafvoer sticker voor het koelen van de SSD.

 

Deze warmtedissipatiemodule is erg groot, met 5 heatpipes die door de CPU en GPU lopen, waarvan 4 heatpipes tegelijkertijd verantwoordelijk zijn voor het afvoeren van warmte voor de CPU en GPU, en een kleinere heatpipe voor de warmteafvoer van het GPU-voedingsdeel.

 

Let goed op, de dichtheid en dikte van de warmteafvoervinnen zijn erg groot, en het ontwerp met dubbele ventilator en vier uitlaat biedt een hoogwaardige afvoering voor de warmte van de chip naar de buitenomgeving.



Het geheugen is standaard een Corsair DDR4 2666 module Maar ik heb gekozen voor 2x 8GB 2666 Mhz. geheugen.. De dual-channel performance is beter voor een single channel, vooral voor het AMD Ryzen platform. Het verbeteringseffect is overduidelijk.

 

De draadloze netwerkkaart maakt gebruik van het INTEL AX200, WiFi6-protocol. Volgens de informatie op de officiële website van INTEL zou dit vertragingen met 75% verminderen, de bandbreedtecapaciteit met 4 keer te verhogen en ook Bluetooth 5.1 te ondersteunen.

 

Door de bovenstaande reeks tests is het niet moeilijk om te ontdekken dat de SKIKK 17GKNR kan worden beschouwd als de krachtigste AMD Ryzen gaming laptop op de markt. Heeft een super hoge werkfrequentie. In combinatie met het 17,3-inch 144HZ gaming-scherm met hoge kleurengamma, kan worden gezegd dat het de huidige koning van de Ryzen is.