Veel gestelde vragen coronavirus (COVID-19)

Geplaatst op 14 oktober 2020

Update 14-10-2020: In verband met de huidige maatregelen is er besloten ons Experience Center te sluiten voor bezoekers.  Ook het afhalen van bestellingen en afhalen of brengen van reparaties is tijdelijk niet mogelijk. Om onze klanten tegemoet te komen, berekenen wij tijdelijk geen verzendkosten bij reparaties. Om een verzending, verzendlabel of pick-up in te plannen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Wij hopen ons Experience Center te heropenen zodra de het aantal opnames in het ziekenhuis en op de ICs afneemt en dit op een veilige manier weer mogelijk is.

#staysafe

 

In deze onzekere tijd is het belangrijk goed op elkaar en onszelf te passen. In deze periode staan wij dan ook voor je klaar. De belangrijkste vragen en bijbehorende antwoorden kun je hieronder vinden:

LOOPT MIJN BESTELLING VERTRAGING OP?

Vooralsnog gelden dezelfde levertijden: Op SKIKK samengestelde modelen voor 12:00u besteld, de volgende dag in huis. Op andere modellen staat een specifieke levertijd. Maar om de veiligheid van onze medewerkers te vergroten hebben we besloten om ons hoofdkantoor op minder capaciteit te laten draaien. We verwachten dat dit geen vertraging van levering zal opleveren. Mocht dit wel het geval zijn dan vragen wij om begrip.

IS BEZORGING GEVAARLIJK?

Nee, DHL heeft de nodige maatregelen genomen om contact te minimaliseren. Ook kunnen ze het pakket voor je achterlaten indien gewenst. De bezorger kan na toestemming van jou tekenen voor ontvangst. De bezorger zal vragen om de laatste 3 tekens van het legitimatiebewijs en deze noteren in het handtekeningveld.

IS HET VIRUS OVERDRAAGBAAR VIA PRODUCTEN OF PAKKETTEN?

Nee, het virus kan zich alleen van mens tot mens verspreiden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je pakketje of de inhoud daarvan.

IS JULLIE KLANTENSERVICE TE BEREIKEN?

Ja, onze klantenservice werkt net als bijna al onze kantoormedewerkers vanuit huis, maar is gewoon bereikbaar op werkdagen van 9 tot 5. Je kunt de klantenservice bereiken via telefoon, chat op de website, e-mail en Whatsapp.

IS JULLIE EXPERIENCE CENTER IN KAMPEN OPEN?

Nee, in verband met de huidige maatregelen is er besloten ons Experience Center te sluiten voor bezoekers.  Ook het afhalen van bestellingen en afhalen of brengen van reparaties is tijdelijk niet mogelijk. Om onze klanten tegemoet te komen, berekenen wij tijdelijk geen verzendkosten bij reparaties. Om een verzending, verzendlabel of pick-up in te plannen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Wij hopen ons Experience Center te heropenen zodra de het aantal opnames in het ziekenhuis en op de ICs afneemt en dit op een veilige manier weer mogelijk is.

HOE ZIT HET MET BESTELLEN?

Bestellen via onze webshop blijft gewoon mogelijk. We verwachten ook geen vertraging van levering.Wij doen er dus alles aan om jou ook in deze tijd zo goed mogelijk van dienst te zijn.

EXTRA HYGIËNEMAATREGELEN

De gezondheid van zowel jou als die van onze medewerkers staat voorop. Wij hebben onze medewerkers goed geïnformeerd over hoe zij de verspreiding van het virus kunnen voorkomen. Ook hebben wij in onze winkels extra hygiënemaatregelen getroffen. Dit betekent dat al onze medewerkers:

  •     geen handen schudden;
  •     alle producten ontsmetten;
  •     een mondkapje dragen;
  •     minimaal 1,5 meter afstand houden.


Mochten er nieuwe adviezen volgen vanuit het RIVM en/of de overheid, dan brengen wij onze medewerkers hier snel van op de hoogte om eventueel aanvullende maatregelen te treffen.

BETALEN IN DE WINKELS

Omdat ons Experience Center momenteel gesloten is voor bezoekers, is betalen in de winkel niet mogelijk.

Extra hygiënemaatregelen bij bezorging DHL tekent voor ontvangst

Het virus kan zich normaal gesproken niet via pakjes en pallets verspreiden, maar de bezorger en ServicePoint-medewerker zijn zelf wel extra alert op alle hygiënemaatregelen. Voorlopig tekenen wij daarom zelf voor zendingen waarvoor een handtekening vereist is. Dit doen we in het bijzijn van de ontvanger. Ook houden we een gepaste afstand (richtlijn 1,5 meter) en vermijden fysiek contact.

 

Internationale verzendingen:

Sommige regio's op slot

In de meeste landen waar het virus is opgedoken, heeft de lokale overheid strenge controles ingevoerd om (verdere) verspreiding van de ziekte te voorkomen. Dit heeft gevolgen voor zendingen naar en vanuit deze landen of streken. De grenscontroles veroorzaken soms lange files, waardoor een zending vertraging kan oplopen. In sommige gebieden zijn de ophaal-, bezorg- en opslagdiensten van alle vervoerders zelfs voor onbepaalde tijd opgeschort.

De wijzigingen verschillen per land. Staat een land niet in het lijstje hieronder, dan geldt: business as usual. Grote drukte in Duitsland zorgt voor vertraging van pakketten naar consumenten via Duitsland naar Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Slovenië, Slowakije, Kroatië, Roemenië, Bulgarije en Griekenland. In de meeste landen tekent de bezorger voor ontvangst.

Benelux

In Nederland, België en Luxemburg zijn alle gebieden weer bereikbaar voor het bezorgen en ophalen van zendingen. Soms zijn er nog wel wijzigingen in de openingstijden van DHL ServicePoints. Is een pakje onderweg naar een gesloten locatie, dan proberen we het bij een ander punt af te geven. Pakketten die in een gesloten locatie liggen gaan retour naar de afzender. Check de openingstijden voordat u een DHL punt bezoekt.

Duitsland

Is uw zakelijke ontvanger gesloten door corona, dan gaat uw zending retour naar de afzender. Door de coronamaatregelen is de bezorgduur minimaal een dag meer.

Spanje

Bij consumenten bieden we twee keer aan. Daarna kan het pakket nog tien dagen opgehaald worden, anders gaat het retour.

Verenigd Koninkrijk

De handtekening zet een zakelijke ontvanger op een los papiertje. De chauffeur maakt er een foto van. Bij bezorging aan consumenten vragen we de naam van de geadresseerde en nemen we een foto van het huis als bewijs. Om de best mogelijke service te bieden bezorgen we dagelijks langer door en in het weekend.

Tsjechië en Polen

We bezorgen nu niet op zaterdag aan consumenten en een beperkt aantal DHL punten is gesloten.

Frankrijk

Houd rekening met een aantal dagen vertraging in de bezorging. DHL controleert of de ontvanger open is voor bezorging. Kan een zending niet bezorgd worden, dan gaat die retour.

 Kortom: online bestellen blijft mogelijk