GeForce RTX™ gamelaptops - RTX. IT’S ON.

Geplaatst op 14 februari 2019

In een persconferentie in Las Vegas, voorafgaand aan de Consumer Electronics Show (CES), heeft Nvidia een aantal nieuwe gaming hardware onthult die fans zowel voor dekstop als on-the-go gaming zullen verblijden.

Uiteraard bieden deze videokaarten een snellere performance ten opzichte van de populaire RTX 1000-serie, maar vooral van belang is dat ze ray tracing ondersteunen. Deze nieuwe grafische techniek zorgt voor zeer realistische lichteffecten in realtime. Dat gezegd hebbende, games moeten die optie wel ingebouwd hebben en dat zijn er nu nog niet zoveel. Bekende voorbeelden zijn o.a. Battlefield V en Shadow of the Tomb Raider.

Nvidia's mobile chipsets werden al geruime tijd verwacht, aangezien we een lange tijd vast hebben gezeten met de GTX-serie GPU van het bedrijf. De nieuwe mobiele GPU's variëren van RTX 2080 tot RTX 2060. Nvidia onthult nog geen specs, maar hebben aangekondigd dat laptops met RTX GPU's geschikt zijn om ray traced games zoals Battlefield 5 op 1080p en 60 frames per seconde te spelen.

De Skikk 17TM75 is al verkrijgbaar als preorder en is zelf samen te stellen, waarbij de klant kan kiezen uit zowel de Nvidia GeForce RTX 2060 , RTX 2070 alsmede de RTX 2080.

Skikk liet ook al weten dat de Skikk 2019 Extreme welke binnenkort aangekondigd wordt in ieder geval een RTX 2080-gpu krijgt, waarmee meer dan 60fps gehaald moet worden in Battlefield V, met raytracing ingeschakeld.